dietetyk dr A.Rogulska

Dr Anna Rogulska

Moja droga z dietetyką rozpoczęła się w 2002 roku, miała być tylko przejściową drogą a trwa do dziś. W 2012 r. na AM w Łodzi uzyskałam tytuł doktora. Praca dietetyka wymaga regularnego pogłębiania wiedzy. Systematycznie uczestniczę w szkoleniach podnosząc swoje kwalifikacje zawodowe.

Doświadczenie i praktykę dietetyczną zdobywałam współpracując m.in. z poradnią diabetologiczną, gastrologiczną, onkologiczną oraz firmami i placówkami żywienia zbiorowego.

Obecnie prowadzę prywatną praktykę dietetyczną. Współpracuję z Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej, w którym prowadzę szkolenia dla dietetyków.  Specjalizuję się w leczeniu dietetycznym pacjenta leczonego onkologicznie oraz leczeniu dietetycznym zaburzeń odżywiania, nadwagi i otyłości. Ustalam programy żywieniowe w jednostkach chorobowych, w których wraz z zastosowaniem leczenia farmakologicznego konieczne jest odpowiednie postępowanie dietetyczne.

W wolnej chwili gotuję, testuję i tworzę przepisy, dzięki temu dieta moich podopiecznych nie jest nudna i monotonna.

Autorka poradników: „Postępowanie dietetyczne w niedożywieniu”, „Jedz dla dwojga nie za dwoje”, „Dieta kontra rak”.

Wiceprzewodnicząca PTD o/ Łódź.